Qış gecəsi, isti qələbə: İlk böyük uduşumun hekayəsi

Thảo luận trong 'Tổ Chức Sự Kiện' bắt đầu bởi hungghiepx, 16/3/26.

1. hungghiepx

hungghiepx New Member

Thích đã nhận:
    0
    Yanvar ayının ən soyuq gecələrindən biri idi. Çölə çıxmağa ürək etmirdim, evdə tək oturmuşdum, televizorda göstərilən köhnə filmlərə baxırdım. İşdən yeni çıxmışdım, bir az da cansıxıcı idim. Hava elə soyuq idi ki, hətta evin içində belə isti paltar geyinməli olurdum. Pəncərədən çölə baxanda bomboş küçələr, yanıb-sönən küçə işıqları və arabir keçən tənha maşınlar görünürdü.

Filmlər məni yormuşdu, yatmaq da istəmirdim. Nə edəcəyimi bilməyəndə telefonumu götürüb internetdə gəzməyə başladım. Dostlarımın paylaşımları, xəbərlər, maraqlı videolar... Saat gecə yarına yaxınlaşırdı, gözlərim yumulurdu, amma yata bilmirdim. Elə bu vaxt keçən il işdən ayrılan köhnə iş yoldaşım Rüfətin şəklini gördüm. Şəklin altında yazmışdı: "Həyat bəzən gözlənilməz sürprizlər edir". Şərh yazıb soruşdum ki, nə olub, niyə belə yazırsan?

Beş dəqiqə keçmədi ki, Rüfət zəng vurdu. Səsindən çox həyəcanlı olduğu hiss olunurdu. Dedi ki, bu axşam onlayn oyunlarda gözəl uduş qazanıb, elə təsadüf baş verib. Əvvəlcə inanmadım, güldüm. Amma o israrla dedi ki, sən də cəhd et, bəlkə şans sənə də gülümsəyər. Düşündüm, niyə də yox? Axı itirəcəyim bir şey yox idi, sadəcə əylənə bilərdim.

Rüfət mənə bir neçə məsləhət verdi, hardan başlamalı olduğumu, nələrə diqqət etməli olduğumu izah etdi. Söhbəti bitirəndən sonra telefonumu götürdüm və bir az araşdırmağa başladım. Çox keçmədi ki, mostbet levantar dinheiro ifadəsini gördüm və düşündüm ki, bəlkə burada nəsə maraqlı var? Sayta daxil oldum, bir az gəzdim, oyunlara baxdım. Düzünü deyim, ilk baxışdan hər şey bir az mürəkkəb görünürdü. Ancaq Rüfətin sözləri yadıma düşdü: "Əsas odur ki, tələsməyəsən, yavaş-yavaş öyrənəsən".

Həmin gecə heç bir pul qoymadım. Sadəcə seyr etdim, oyunların qaydalarını oxudum, insanların şərhlərinə baxdım. Səhər işə gedəndə də fikrim ordaca idi. İşdə ikən bir neçə dəfə telefonumu çıxarıb yenə baxdım. Öz-özümə gülürdüm: "Görəsən, bu qədər maraqlanmaq nəyə görədir?" Axşam evə qayıdanda artıq qərarımı vermişdim. Cəhd edəcəkdim.

İlk addım olaraq hesab açdım və bir az pul qoydum. Çox deyildi, cəmi iyirmi manat. Düşündüm ki, bu qədər pulla nə edə bilərəm ki? Ancaq yenə də həyəcanlı idim. Barmaqlarım əsirdi, ürək döyüntüm sürətlənmişdi. Oyunları gəzməyə başladım, hansını seçəcəyimi bilmirdim. Birdən Rüfətin dediyi bir söz yadıma düşdü: "Ən sadə oyunlardan başla, mürəkkəb oyunlar səni çaşdırar". Elə də etdim.

Sadə bir slot maşını seçdim. Qaydası bəsit idi: fırlat, simvolları düz, uduşu götür. İlk on dəqiqə heç bir şey olmadı. Udurdum, uddum, yenə udurdum, yenə uddum. Artıq hesabımda cəmi beş manat qalmışdı. Dedim, bəlkə də bu iş mənlik deyil? Dayanmaq istədim, amma içimdən bir səs dedi: "Bir dəfə də cəhd et, son qoyduğun pul olsun". Və son pulumu qoydum.

Ekran fırlanmağa başladı. Mən gözlərimi qırpmadan baxırdım. Simvollar bir-birinin ardınca düzülürdü. Birdən musiqi səsi gəldi, ekranda işıqlar yanıb-sönməyə başladı. Üç eyni simvol bir xətt üzərində dayanmışdı. Sonra daha bir xətt, daha bir... Nə baş verdiyini anlamırdım. Ekrandakı rəqəm böyüdükcə böyüyürdü. Sonda dayandı. Altmış yeddi manat. Əlimdəki telefonu yerə qoyub dərindən nəfəs aldım. Bu mümkün deyildi, amma olmuşdu.

Həmin gecə çox maraqlı hisslər keçirdim. Sevinc, təəccüb, inamsızlıq... Hamısı bir yerdə idi. Rüfətə mesaj yazdım: "Qardaş, dediyin doğru imiş". O da cavab yazıb güldü. Yata bilmədim, səhərə qədər televizora baxdım, amma fikrim başqa yerdə idi. Səhər işə gedəndə özümü çox yaxşı hiss edirdim. Həmkarlarıma dedim, bəziləri inanmadı, bəziləri təbrik etdi.

Bir həftə sonra yenə cəhd etmək qərarına gəldim. Bu dəfə daha təcrübəli idim. Hansı oyunların daha çox qazandırdığını bilirdim, nə vaxt dayanmaq lazım olduğunu anlayırdım. Yenə mostbet levantar dinheiro səhifəsinə daxil oldum, bu dəfə daha rahat idim. Hesabıma əlli manat qoydum və oynamağa başladım. İki saat ərzində nə qədər qazandığımı bilmək istərdinizmi? İki yüz qırx manat. İnanılmaz idi!

Pulu çıxartdım, karta köçürdüm. Elə həmin gün anamı ziyarət etmək qərarına gəldim. Ona bir az pul verdim, dedim ki, özünə nəsə al. Əvvəlcə inanmadı, hardan tapdığımı soruşdu. Mən də ona hər şeyi danışdım. Əvvəlcə bir az narahat oldu, amma sonra dedi ki, əsas odur ki, ağlını başında saxlayasan, çox uyma bu işlərə. Anamın sözləri mənə çox təsir etdi.

Həmin gün anamın evində uzun müddət oturdum, çay içdik, keçmiş günlərdən danışdıq. O mənə balalıq şəkillərimi göstərdi, güldük, xatirələri yad etdik. Axşam evə qayıdanda düşündüm ki, bu qazandığım pulların ən gözəl tərəfi anamı sevindirmək oldu. Pul gələr-gedər, amma bu anılar, bu hislər heç vaxt unudulmaz.

İndi, aylar keçdi. Mən hələ də hərdən oynayıram, amma artıq daha məsuliyyətli yanaşıram. Heç vaxt son pulumu qoymuram, heç vaxt itirə bilməyəcəyim məbləğlə oynamıram. mostbet levantar dinheiro mənim üçün sadəcə bir ifadə deyil, həm də xatırlatmadır ki, həyatda hər şeyin bir tarazlığı var. Pul qazanmaq gözəldir, amma əsas olan onu necə və kimin üçün xərclədiyindir. Mən öz tarazlığımı tapdım və bu, ən böyük uduşumdur.

trang này