Külm õhtu ja tuled, mis jäid põlema

Thảo luận trong 'Tổ Chức Sự Kiện' bắt đầu bởi hungghiepx, 2/5/26.

1. hungghiepx

hungghiepx New Member

Thích đã nhận:
    0
    Olen elektrik. Ma ei räägi sellest kunagi kohtingutel, sest inimesed arvavad kohe, et ma tuleb neil lambipirne vahetama. Tegelikult teen ma palju põnevamaid asju. Paigaldan automaatikat, kirjutan lihtsaid programmeerimisi, mõistan majade närvisüsteeme. Aga noh, kui keegi küsis, siis ütlen lihtsalt “elektrik”.

Oktoobri lõpus sadas lund. Selline esimene lumi, mis sulab kohe ära, aga teeb kõik libedaks ja halliks. Olin just ühest suurest ehitusobjektist koju jõudnud. Mu tööriistakott kaalus 15 kilo. Mu sõrmed olid tuimad. Päev olin veetnud põlved külmas betoonis, ühendades kaableid, mida keegi kunagi ei näe.

Istusin diivanile. Jalgade otsas olid veel töösaapad. Ma ei viitsinud neid isegi ära võtta. Vaatasin aknast – lumi sadas laternate valguses. See oli ilus. Aga ma olin väsinud.

Mu nõbu Kert saatis mulle sõnumi. “Oled kodus? Proovi seda.” Ja link. Ma ei vastanud, aga klõpsasin. See viis mind lehele, kus olid ethereum kasiinomängud. Ma olin kuulnud sellest varem, aga mitte kunagi proovinud. Miks? Ma ei tea. Võib-olla sellepärast, et mulle ei meeldi asjad, mida ma ei mõista.

Aga sel õhtul olin liiga väsinud, et olla ettevaatlik.

Lugesin natuke. Ethereum on mingi krüpto, selge. Kasiinomängud on need, kus keerutad rullikuid. Kokku – ethereum kasiinomängud. Pole raketiteadus. Registreerisin end. Panin sisse 30 eurot. Mõtlesin: “See on mu õhtusöök. Aga mul on külmikus suppi.”

Mänge oli palju. Nii palju, et kerimine võttis aega. Mõned teemad olid naljakad – kala, kaljukitsed, üks teema oli isegi “Hamburgerid”. Aga ma valisin ühe, mis tundus tõsine. Must taust. Kullast tähed. Nimi “Starburst” – midagi kosmoselist.

Panin 0,50 eurot keerutus. Keerutasin. Rullikud jooksid. Tuli 1 euro. Keerutasin. 0. Keerutasin. 2. Keerutasin. 0. See oli rahulik. Meelitas mu silmad kinni peaaegu. Aga mitte igavusest – hoopis millestki muust. Ma olin nii väsinud, et mu aju lülitas end lihtsalt välja. Ja mu sõrmed tegid tööd.

Kell sai üheksa. Väljas oli pime. Mu kass, must nagu öö, tuli mu sülle. Ma sügasin teda ühe käega ja keerutasin teisega.

Ja siis, umbes 20 minuti pärast, tuli seeria. Esimene täht. Teine täht. Kolmas täht. Ekraan läks kullaseks. Ei mingit boonusmängu – lihtsalt otse raha. 12 eurot. Siis jälle 8. Siis 4. Saldo, mis oli olnud 24, läks 48 peale.

Ma ei liigutanud. Kass nurrus. Ma keerutasin veel. Seekord 1 euroga. Rullikud peatusid. Kolm tähte järjest – mitte erilised, aga piisavad. 20 eurot. Saldo 68.

Nüüd olin ma täiesti ärkvel.

Kass hüppas süljest maha, sest ma lõpetasin sügamise. Mul oli vaja mõelda. Võtta välja? Jätta? See ei olnud suur raha, aga minu jaoks – kes ma töötan 12 tundi mustuse sees – oli 68 eurot pool päeva palka.

Otsustasin mängida veel. Aga mitte rumalalt. Panin panused väiksemaks – 0,30 eurot. Otsustasin, et kui saldo langeb 50 peale, lõpetan.

Keerutasin. Keerutasin. Keerutasin. Saldo läks 68 pealt 62 peale. 62 pealt 58 peale. 58 pealt 55 peale. Jõudsin 52 peale. Mõtlesin: “Üks keerutus. Siis lõpetan.”

See keerutus ei olnud tavaline. Kogu ekraan muutus. Ilmusid lendavad tähed. Kolm seitst. Ei, neli seitset. Ja siis viies. Ma ei tea, kuidas see võimalik on, aga viis seitset reas. Ma polnud isegi teadnud, et viis seitset on võimalik.

Saldo hüppas 52 pealt 247 peale.

Kass vaatas mind. Mina vaatasin ekraani. Väljas langes lumi. Ja ma tegin midagi, mida ma kunagi varem polnud teinud – ma vajutasin “väljamakse” ilma sekunditki mõtlemata. Kõik. Iga sent. Jätsin ainult 10 eurot.

Hommikul ärgates olin ma unustanud kogu asja. Kuni vaatasin pangakontot. Raha oli kohal. 237 eurot. Reaalne. Päris.

Ma ei rääkinud sellest kellelegi kaks nädalat. Siis ütlesin Kerdile. Ta naeris. “Sa oled ainus elektrik maailmas, kes suudab juhtmeid ühendada ja samal ajal võita rohkem kui poole päeva palgast.”

Nüüd, kui ma tulen külmast objektist koju, võtan saapad jalast. Teen teed. Istun diivanile. Ja vahel, kui õhtu on eriti pikk, avan ma need ethereum kasiinomängud. Panen 10 eurot. Keerutan. Vahel võidan 20. Vahel kaotan. Aga see ei ole kunagi enam nii olnud nagu tol lumisel õhtul.

Ja teate, see on hea.

Sest see õhtu õpetas mulle ühe asja: kõige paremad võidud tulevad siis, kui sa ei oota mitte midagi. Kui sa oled lihtsalt väsinud ja teed midagi ilma plaanita. Ja kui sa võidad, siis ära ole ahne. Võta välja. Mine maga. Homme on uus päev ja uued kaablid ühendada.

Kass magab mu kõrval. Laternad paistavad aknast. Ja mu kontol on natuke rohkem, kui seal eile oli. See ei tee mind rikkaks. Aga see teeb mu õnnelikuks. Ja vahel on see kõik, mida vaja.

trang này